Seobureau Internet Marketing

Another SeoBureau Website

By - admin

Enkele nadelen van een doffe koplamp

Zijn de koplampen van jouw auto dof of verweerd? Of zitten zij vol met krasjes of zijn zij verweerd. Het wordt dan echt tijd voor actie, want rijden zonder goede verlichting is zeker in de winter niet echt veilig te noemen. Bij slecht weer heb je een goede verlichting heel erg hard nodig.

Vaak sta je er niet eens bij stil. Opeens merk je op dat op donkere dagen je zicht een stuk minder is en op een gegeven moment zelfs ronduit slecht te noemen is. Ook als je een Apk-keuring voor de auto gepland hebt zal je horen van de automonteur dat de auto niet goedgekeurd mag worden. Een vertekend lichtbeeld van je auto betekend direct een afkeuring van de auto.

Koplampslijtage is heel normaal

Je denkt er niet bij na maar op een gegeven moment krijgt ieder type auto te maken met koplampslijtage. Vooral bij de auto’s die zeven jaar of ouder zijn neemt dit risico toe. Je koplampen krijgen zonder dat je het in de gaten hebt toch heel wat te verduren. Pekel, uv-licht, wasstraat chemicaliën en steenslag zijn dingen die de koplampen geen goed doen. Al deze invloeden zorgen ervoor dat er een laagje ontstaat op de buitenzijde van je koplamp met als gevolg dat er minder en vergeeld licht wordt doorgelaten.

De oplossingen voor doffe koplampen

Laat de auto door een erkend bedrijf maken. Het reinigen van een koplamp is een bijzonder secuur klusje. Met wat tandpasta en zelf flink wrijven met een doek kom je er niet. Het beschadigt de lamp juist. Monteurs weten precies wat er gedaan moet worden. Jouw auto komt met stralende koplampen weer de garage uit.

Laat een sterretje in de vooruit direct herstellen

Een steentje of een hard voorwerp kan een beschadiging of sterretje in de voorruit van jouw auto veroorzaken. Heb je een ster in voorruit ontdekt laat die dan zo snel mogelijk maken.

Een sterretje in het gezichtsveld is hinderlijk. Een sterretje kan uitlopen in de voorruit tot een scheur. Laat daarom op tijd een sterretje herstellen. Een ster in de voorruit mag de maximale grootte hebben van een twee euromunt. Is de ster groter dan zal de voorruit vervangen moeten worden.

Wacht niet te lang!

Wacht niet te lang met het herstellen van een sterretje in de ruit van jouw auto. Ook als je denkt dat het nog wel even kan dan zou je nog wel eens voor verrassingen kunnen komen staan. Bij gebruik van de airco of als erbuiten opeens een forse weersverandering is kan de ster snel verder scheuren. Ook de druk op de ruit, als je op de snelweg rijdt, kan dit veroorzaken. Neem je veiligheid voor lief en laat het sterretje direct herstellen. Je voorkomt hiermee een grotere schade en je kan de kosten laag houden. Vaak dekt de autoverzekering de schade. Lees daarom eerst even jouw polis goed door.